Publicaties

BOEKEN

2020. Oorlog in Lingezegen. Sporen uit de bodem van het front tussen Arnhem en Nijmegen (eerste druk uitverkocht, tweede druk beschikbaar). € 25,- BESTEL

2018. Verstoven verleden. Verhalen achter archeologische vondsten van de Atlantikwall in Zuid-Holland (samen met Warmerdam & Rijpsma). € 12,95

RESEARCH/BIJDRAGEN

Van Ginkel, E., 2020. Beladen bos. Het munitiedepot van Hoog Soeren 1941 – 2020, SPA Uitgevers, Zwolle (research: archiefonderzoek, archeologische begeleiding). INFO

Jacobs, I., 2018. De Brug. De oude Rijnbrug van Arnhem, WBooks, Zwolle (research/redactie: hoofdstuk Tweede Wereldoorlog). INFO

Midden, L. van, 2018. Rijksmonumenten in Lent, de rivierkazematten (Stichting Valkhofbunker) (bijdrage: paragraaf inscripties en graffiti in kazemat Lent-Oost).

Smole, L., 2018. Musis Sacrum. Archeologische begeleiding van de sloop van de theaterzaal aan de achterzijde ten behoeve van nieuwbouw (Archeologisch Rapport Arnhem 99), gemeente Arnhem (bijdrage: paragraaf historie, waaronder Tweede Wereldoorlog).

ARTIKELEN (selectie) 

2020. Old Ni-js. Lijfblad van de Heemkundekring Bergh: Montferland in het voorjaar van 1945 & Archeologisch onderzoek naar de Kochbunkers (tweeluik).

2019. Strijdigheden 3 congresbundel: Villa Heselbergh: enkele voorlopige resultaten van het archeologisch onderzoek op een Duits hoofkwartier in Arnhem.

2018. Online: Luftwaffe-experiments on the Veluwe moraines in the Netherlands: archaeology of Teerose III (onderdeel van De Luftwaffe op de Veluwezoom).

2017. Journal of Conflict Archaeology: Towards an archaeology and geography of WW2 German munitions storage sites in northwest Europe (samen met Passmore, Capps Tunwell & Harrison).

2017. Conflict in Contact V congresbundel: Luftwaffe-experimenten op de Veluwse stuwwal: historie en archeologie van Teerose III

2017. Arnhems Historisch Tijdschrift: De Nederlandse, Duitse en Canadese verkeersbruggen van Arnhem.

2017. Terugblik 40-45: Het Duitse munitiedepot bij Apeldoorn.

2017. Online: De Tweede Wereldoorlog in de regio van AWN afdeling 17: Zuid-Veluwe en Oost-Gelderland.

2016. Terugblik 40-45: Duitse buitmunitie in Nederland. Deel 2. Archeologische vondsten als voorbeeld van buitmunitie: het Nederlandse 7,5cm Flak Vickers geschut bij de Wehrmacht.

2015. Terugblik 40-45: Duitse buitmunitie in Nederland. Deel 1. Een inleiding tot de buitmunitie gebruikt in Nederland door de Duitse krijgsmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2014. Westerheem: Archeologie van het militaire achterland. Een case study met voorlopige resultaten van het munitiedepot bij Apeldoorn.

2014. Terugblik 40-45: Het lot van villa De Boschhoeve.

2014. Online: Tastbare overblijfselen van strijd bij het Museum Arnhem. Een fotoverslag.

2013. Archeobrief: Conflictarcheologie in Nederland. De potentie van een thematische, diachrone benadering van sporen van oorlog en geweld (samen met Kok, Beckers, Van Doesburg, Parlevliet, Visser & Vos).

RAPPORTEN 

2019. Archeologisch onderzoek bij een bunker uit de Eerste Wereldoorlog in het Bergherbos, gemeente Montferland (Greenhouse Advies).

2018. Luftwaffe-experimenten op de Veluwe. Archeologie van Teerose III. Het rapport.

2018. Archeologische waardering van Duitse Kochbunkers in het Bergherbos, gemeente Montferland (Greenhouse Advies).

2018. Inventarisatie en analyse van bronnen van militaire sporen uit de Eerste Wereldoorlog in het Bergherbos en op de Eltenberg, gemeente Montferland en Stadt Emmerich am Rhein (Dld.) (Greenhouse Advies).

2018: Historie en archeologie van schuttersputten langs de Oorsprongbeek in Oosterbeek (AWN, afdeling 17, Werkgroep WO2).

2017: Een Duitse jager in een weiland. Archeologische begeleiding van de berging van de Messerschmitt Bf109G-6 aan de Oude Zwolseweg in Wenum-Wiesel (gemeente Apeldoorn) (gemeente Apeldoorn, samen met Parlevliet).

2016: Kochbunkers in de tuin van Museum Arnhem. Een historisch onderzoek naar en archeologische waarneming van resten uit de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog (AWN, afdeling 17, Werkgroep WO2).

2014-2017: Archeologische begeleiding explosievenopsporing in Hoog Soeren, gemeente Apeldoorn (diverse jaarrapporten voor gemeente Apeldoorn, samen met Parlevliet).

SCRIPTIE 

2012. “Ik maak mij groote zorgen over de behandeling van dit mooie gebied”. Een cultuurhistorisch en archeologisch onderzoek naar het Duitse Munitionslager tijdens de Tweede Wereldoorlog in Hoog Soeren, gemeente Apeldoorn (bachelorscriptie Saxion Hogescholen).

2012. Het Luftminenlager van Fliegerhorst Deelen. Een veldbezoek aan een voormalig munitiedepot behorende bij het Duitse militaire vliegveld in het huidige park De Hoge Veluwe (bijlage bij scriptie).

2012. Bouwbiografie in het voormalig Munitionslager te Hoog Soeren. Een bouwbiografisch locatieonderzoek (samen met Wijnen, bijlage bij scriptie).

One thought on “Publicaties

  1. Wellicht kan ik U via deze weg bereiken om een vraag te stellen over Uw onderzoek.
    Groet,
    Paul Faes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: