Archeologisch onderzoek Generaal de Bonskazerne

Een tijdje terug heb ik meegewerkt aan een archeologisch onderzoek op het terrein van de Generaal de Bonskazerne in Grave. Het complex wordt op dit moment gerestaureerd door BOEi. Zij lieten als eigenaar het onderzoek uitvoeren door Jobbe Wijnen. Op zijn uitnodiging, en samen met mijn conflictarcheo-collega’s Dwayne Beckers en Nick Warmerdam, ging ik op zoek naar sporen uit de tijd van de mobilisatie, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog.

In het Bureelgebouw, waar Generaal Montgomery zelf nog overleg heeft gevoerd in ‘44, werden de meest bijzondere vondsten gegaan: labels van de ‘2. Kompanie’ van een Duits bataljon Kriegsmarine, sigarettendoosjes, Britse dagorders en een envelop gericht aan het ‘Headquarter Netherland District ‘. Dit is historisch mogelijk een belangrijke vondst, omdat nog niet bekend was dat dit hoofdkwartier in Grave heeft gezeten.


Video-impressie

 

 

 

Zie ook: https://www.gelderlander.nl/grave/boei-ontdekt-bijzondere-woii-vondsten-bij-restauratie-generaal-de-bonskazerne-in-grave-br-br~a3f7951d/

One thought on “Archeologisch onderzoek Generaal de Bonskazerne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: