Artikel “Het lot van villa De Boschhoeve”

Ik heb een artikel geschreven over ruïnes tussen Wolfheze en Ede (de voormalige villa De Boschhoeve). Ik beschrijf de geschiedenis ervan en de gebeurtenissen tijdens Operation ‘Market Garden’. Dit artikel zojuist verschenen in het februarinummer (nr. 535) van Terugblik ’40-’45.

Om dit tijdschrift te bestellen, zie: http://documentatiegroep40-45.nl/category/terugblik40-45/

3 thoughts on “Artikel “Het lot van villa De Boschhoeve”

  1. Ik heb op Facebook dit artikel gedeeld zien worden. Mijn moeder, oom en grootouders hebben in die tijd op de Boschhoeve gewerkt/gewoond. Volgens mijn moeder was de familie Braat al langere tijd in Zwitserland. Haar vader was in die tijd tuinman op De Boschhoeve. Mijn moeders was tijdens de luchtlanding twee jaar en kan zich er zelf niet veel meer van herinneren. Haar oudere broer en ouders vertelden er regelmatig over. In de schuilkelder waren inderdaad het personeel en hun gezinsleden ondergedoken evenals gezinnen uit de buurt. Wellicht vindt u het interessant een keer met mijn moeder of oom over die tijd te praten?

  2. Hallo Ton, mijn moeder (geboren 1930) heeft als jong meisje op dit landgoed gewoond met haar ouders. Haar vader werkte er voor de familie Braat. Ik dacht als tuinman, maar het kan ook chauffeur zijn geweest. Mijn moeder is helaas recent overleden, waardoor ik dit niet meer kan navragen. Vandaar mijn speurwerk op het internet. Wellicht kunt u mij meer informatie mailen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: