Artikel ‘Archeologie van het militaire achterland’

In het onlangs (december 2014) verschenen themanummer over Tweede Wereldoorlog Archeologie van Westerheem heb ik een artikel geschreven over het ‘militaire achterland’. Het geeft archeologische voorbeelden van wat militairen in hun diensttijd meer deden dan enkel vechten aan de hand van een case study over het voormalige Duitse munitiedepot in de gemeente Apeldoorn.

Andere bijdragen zijn onder andere van Nick Warmerdam (over archeologie van de Atlantikwall), Leen Bogers en Jobbe Wijnen (over patroonhulzen uit Kamp Amersfoort) en Leo ten Hag (over sporen van strijd op de Wylerberg bij Nijmegen).

Westerheem is het tijdschrift van de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie). Ter gelegenheid van het verschijnen van dit themanummer organiseert de AWN in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek op dinsdag 20 januari 2015 een themamiddag ‘Archeologie van de Tweede Wereldoorlog –Meer kennis en beleving-‘.

Voor meer info, zie de webpagina van de AWN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: