Artikel “Het Nederlandse 7,5cm Flak Vickers geschut bij de Wehrmacht (Duitse buitmunitie in Nederland, deel 2)”

terugblikjanuari16

Deel 2 van mijn tweeluik “Duitse buitmunitie is zojuist gepubliceerd. In september verscheen deel 1 hiervan. Dit artikel gaf een inleiding met voorbeelden van verschillende typen en soorten buitgemaakte munitie, aan de hand van bodemvondsten uit Nederland.

In deel 2 zoom ik in op een specifiek type geschut en munitie van Nederlandse productie, te weten het 7,5cm Vickers TL (Tegen Luchtdoelen) model 1935. Het artikel is een voorbeeld van hoe een (archeologische) munitievondst een verhaal kan vertellen. Ik tracht hiermee een zo compleet mogelijk beeld te schetsen, waarbij zowel het grotere verhaal van productie, logistiek en inzet, als details over de munitie aan bod komen.

Dit artikel is zojuist verschenen in het januarinummer 2016 (nr. 556) van het maandblad van de Documentatiegroep ’40-’45: Terugblik 40-45.

Om dit tijdschrift te bestellen, zie: http://documentatiegroep40-45.nl/category/terugblik40-45/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: