Artikel “Het Duitse munitiedepot bij Apeldoorn”

terugblikjulisept17

De verzorging van de Werhmacht in ons land is een van mijn onderzoeksgebieden. Reeds enkele jaren verzamel ik gegevens uit met name primaire bronnen over hoe de bezetter de aan- en afvoer en opslag van munitie in ons land geregeld had. In het nieuwste nummer van Terugblik van de Documentatiegroep ’40-’45 presenteer ik een voorproef op het landelijke overzicht hiervan dat ik aan het creëren ben. Ik deel onder meer zelf samengestelde kaarten, waarin niet eerder geraadpleegde bronnen zijn verwerkt. Bovendien ga ik dieper in op de casus van het munitiedepot dat lag in de bossen bij Apeldoorn, waarover ik al eerder schreef.

Voormalig studiegenoot Dwayne Beckers, nu werkzaam als archeoloog bij een OCE-bedrijf en met tevens een interesse in de conflictarcheologie, schreef voor dit nummer een artikel over zijn gedachten bij een bezoek aan Babi Jar in de Oekraïne.

Om dit tijdschrift te bestellen, zie: http://documentatiegroep40-45.nl/category/terugblik40-45/

2 thoughts on “Artikel “Het Duitse munitiedepot bij Apeldoorn”

  1. Martijn,
    Kun je het artikel met bijdrage van D. Beckers ook via Academia of je weblog delen?
    Groetjes, Leo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: