Rondleiding langs de Panther-Stellung in Arnhem

In het kader van het Erfgoedfestival ‘Over grenzen van Gelderland’ organiseert de Werkgroep WO2 van de AWN17 een rondleiding langs een stuk van de voormalige Panther-Stellung in Arnhem. Voor meer info klik hier.

Gidsen tijdens deze wandeling zijn onderzoeker naar de Panther-Stellung Leo van Midden en ikzelf. Leo zal vanuit militair-historisch perspectief vertellen. Ik zal voornamelijk toelichting geven op de sporen die nog zichtbaar zijn en het archeologisch onderzoek dat is gedaan naar de drie of vier nog aanwezige Kochbunkers in Arnhem.

Deze Duitse verdedigingslinie liep langs de noordelijke oever van de Rijn tot aan Wageningen en van daar naar het noorden tot aan het IJsselmeer bij Nijkerk. Na operatie ‘Market Garden’ werd Arnhem onderdeel van de Panther-Stellung. De wandeling volgt voor een deel de loop van de linie door de stad en voert langs de locaties van enkele Kochbunkers (niet toegankelijk). Aan de hand van foto’s van de bunkers, loopgraven en andere onderdelen van de linie wordt uitgebreid uitleg gegeven over het verdedigingssysteem.

De wandeling begint en eindigt in Erfgoedcentrum Rozet en duurt ongeveer 2 uur, de afstand is circa 3 km. De wandeling wordt gehouden op drie zaterdagen tijdens het Erfgoedfestival, te weten op 26 mei, 23 juni en 14 juli 2018.

Wees snel, want er kunnen maximaal 25 personen per keer deelnemen. Inschrijven kan via deze link.

bunker zomer16 lvm

 

One thought on “Rondleiding langs de Panther-Stellung in Arnhem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: