Serie verhalen over oogvondsten

Ook buiten kantooruren krijg ik vaak te maken met sporen uit de Tweede Wereldoorlog. In het landschap zijn nog tal van overblijfselen zichtbaar, vaak onbekend bij het grote publiek. Ook komen zowel bewust als onbewust objecten uit deze periode bovengronds te liggen door gegraaf in de grond. In veel gevallen blijven ze op het maaiveld achter. Om ze te vinden heb je geen metaaldetector nodig. Ze zijn omhoog gekomen door dieren, natuurbeheer of achtergelaten door mensen die wel met een detector zoeken. Ook deze  ‘oogvondsten’ vertellen elk hun eigen verhaal. In deze nieuwe reeks van artikelen geef ik enkele voorbeelden die ik in mijn vrije tijd tegen ben gekomen.

Klik hier voor deel 1: inleiding tot het spoorzoeken.

Klik hier voor deel 2: opgegraven en achtergelaten objecten.

Uiteindelijk zullen er meer thema’s in andere delen worden beschreven.

 

teerose lamp

Een nog intacte gloeilamp van Jägerleitstellung Teerose II, aangetroffen op de Veluwezoom in 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: