Verstoven Verleden: Archeologie van de Atlantikwall

In 2017 en 2018 nam ik deel aan het project Verstoven Verleden. Het betrof een reizende tentoonstelling met tientallen uitzonderlijke bodemvondsten uit de Tweede Wereldoorlog, gedaan langs de Zuid-Hollandse kust. De Duitse bezetter had hier een enorme kustverdedigingslinie aangelegd: de Atlantikwall. De tentoonstelling was gratis te bezoeken in enkele unieke en bijzondere bunkers, gangenstelsels en forten in de provincie.

VV Flyer boek

Bij de tentoonstelling is een boek uitgegeven met daarin verhalen van de Zuid-Hollandse Atlantikwall. Aan de hand van 60 archeologische vondsten worden de verborgen verhalen uit het bodemarchief van de Tweede Wereldoorlog vertelt.

Het boek kan nog altijd worden besteld via verstovenverleden[at]gmail[punt]com voor € 12,95.

Verstoven Verleden was een samenwerkingsproject van archeoloog Nick Warmerdam, auteur Jeroen Rijpsma, grafisch vormgever Merel van der Linden en mijzelf (Martijn Reinders) en is uitgevoerd namens Stichting Militair Erfgoed.


One thought on “Verstoven Verleden: Archeologie van de Atlantikwall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: