Laatste editie Verstoven Verleden: Archeologie van de Atlantikwall

Dit jaar ging het project Verstoven Verleden van start. Dit is de eerste tentoonstelling in Nederland waarbij archeologie van de Duitse kustverdediging (de Atlantikwall) centraal staat. Ik heb met dit project samengewerkt met Nick Warmerdam, Jeroen Rijpsma en Merel van der Linden. Verstoven Verleden bestaat uit een reizende tentoonstelling met bijbehorend boek.

Aankomend weekend (13 en 14 oktober 2018) zal de expositie voor het laatst te zien zijn, en wel in het bijzondere gangenstelsel Widerstandsnest 67 HL te Kijkduin (Den Haag). Dit Duitse complex is op initiatief van de Stichting Atlantikwallmuseum Scheveningen (SAMS) op een zeer fraaie manier in ere hersteld. De expositie wordt in het kader van de Archeologiedagen gehouden. Nick en ikzelf zullen beide dagen aanwezig zijn voor uitleg en een praatje.

 


 

LAATSTE KANS: Verstoven Verleden: Archeologie van de Atlantikwall in Zuid-Holland

13 en 14 oktober 2018

Navigatie: de ingang van het gangenstelsel ligt vlakbij Atlantic Hotel, Deltaplein 200 te Den Haag

Meer info Archeologiedagen: klik hier.

Meer info SAMS: klik hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: