Wandelen langs de Panther-Stellung in Arnhem

Dit najaar geven Leo van Midden en ik weer twee rondleidingen langs de sporen van de Duitse Panther-Stellung in Arnhem. Om je aan te melden, zie onderaan deze pagina. 


In de tuin van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg liggen twee kleine bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Ongeveer 400 meter ten westen van het museum, tegenover het Elisabeths Gasthuis, ligt nog een derde bunker van hetzelfde type. Zij maakten deel uit van de Duitse Panther-Stellung. Deze linie verlengde de Westwall en werd tussen oktober 1944 en april 1945 gebouwd door duizenden dwangarbeiders. 

Deze sporen van de verlaten spookstad Arnhem ná de Slag om Arnhem (september 1944) zijn vrij schaars. De editie rondleidingen in de zomer van 2018 was reeds een succes. Aanstaande oktober zullen Leo en ik opnieuw twee wandelingen inclusief korte, inleidende lezing geven. Dit initiatief is georganiseerd door Rozet Arnhem.

 

 

De activiteit begint en eindigt in Rozet. De lezing duurt 30 minuten en de wandeling duurt ongeveer 2 uur (wandelafstand is ca. 3 km). Kosten zijn € 5,= per persoon.

Aanmelden zaterdag 19 oktober 2019: klik hier. (13:30 – 16:00)

Aanmelden zaterdag 26 oktober 2019: klik hier. (13:30 – 16:00)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: